пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

"Кріпіться,люди!" - чому не варто ображатися

 Поцікавився логікою Зігмунда Фрейда,і ось чого б мені хотілося б донести: переставши ображатися,вас перестануть ображати! Напевно не всі повірять саме в такий розклад дій,але саме так воно і є. І чому ми не можемо перестати ображатися на людину,вільно з нею спілкуватися та продовжувати радіти життю,а якщо й не так,то просто облишити людину не завжди вдається. Тому є логічні та життєві приклади:

 Міцне самолюбство - 

  -можна не відрікати правди,що кожен з нас любить себе. І ось одна з причин: не правильно вас сприйняли,недооцінили,чи не заслужено обвинили. І після цього ми рвемо себе,занижуємо самооцінку і насилаємо тисячі проклять в бік обідчика. А навіщо? Кожен з нас знає собі ціну,свої здібності та на що він спроможний. Образа зайва справа,а тому,хто образив можна відповісти нейтально:"Жаль,що мене наскільки погано знаєте". Тимпаче не потрібно занижувати свою самооцінку.

Невміння сприйняти факт,який стосується тебе - 

Вас часто в чомусь упрікають? І більш всього ці упрікання негативно впливають,через не уміння сказати їм "ТАК". Вам кажуть:"Ти спізнився/Ти забагато часу проводиш в інтернеті/Ти не вмієш робити те.../Ти виглядаєш не так,як..." - це правда,яку не потрібно відрікати. Співрозмовник не зможе все ж довго Вас жалити. 

Гордість - 

 -Так в цьому випадку найважче змиритися,але потрібно стати на бік обідчика. Спробуйте відкинути думку про свою правоту і визнати свою провину. Можливо це не відразу відбудеться,але це варіант. Не даремно є така приказка,як "Ранок мудріший ночі". Людина,яка вас образила згодом визнає,що погарячкувала,а також буде час на роздуми.

Не виправдали сподівань - 

- Часто ми надіємось та очікуємо певні дії,слова,вчинки від людини,на основі її відношення до вас,її освіти,вихованню та світогляду. Нажаль не все так складено,як ми очікуємо,і тому виникає образа. Потрібно дивитися на світ очима реаліста,і сприймати ситуацію також реально.

Неправильне сприйняття - 


-На різних людей одна й та сама ситуація виказує різну дію. Дехто буде ображатися,інші сприймуть певну образу,як пустослівність -  це плід щоденних тренінгів самого себе. Вас зможуть образить навіть не помітивши цього,а потім до всього цього скажуть "Ображайся на себе!" - а це означає ображатися на себе,а якщо точніше себе ображати. Тому слова "Я не буду себе ображати" виправлять ситуацію.
 Всі ці пункти залежать від виховання та сприйняття. Кожна образа негативно сказується саме на собі,і так собі ж краще не зробиш. І не завжди приємно відчувати себе жертвою,самому себе жаліти. Адже переможець виходить із сутації не дивлячись уже ні на що,а все через те,що Мисливець завжи відчуває свою ціль,і нападає саме не неї. Не хочеться так,правда